b30
tornar a l'inici
Què és l´Àmbit B30?
Els antecedents
L'entorn
Competitivitat
Els actius
Els indicadors
Una visió compartida
La cronologia
Els municipis
L´Associació Àmbit B30
Constitució Associació
Grup Treball Territori
Notes de premsa
Articles
Publicacions
Enllaços
Indicadors de competitivitat de l'Àmbit B30
Comparteix-ho!

Parcs científics / Centres tecnològics
Organitzacions, relativament recents a Catalunya, que pretenen fomentar i desenvolupar entorns d'innovació. Han estat creats com a organitzacions de la “triple hèlix”: administració / universitat / empresa)
Parc Recerca UAB
PTV
Orbital40
Hi ha un total de 10 parcs científics o centres tecnològics
Cerdanyola del Vallès
- Parc de Recerca de la UAB (PRUAB): Intermediari entre la investigació i la indústria. Transferència de coneixements i de tecnologia, capaç de comunicar-se i respondre a les necessitats del personal investigador, de l'emprenedoria i de les empreses.
- Parc Tecnològic del Vallès (PTV): Institut especialitzat en el suport i el foment de la investigació d'alt contingut tecnològic, dotació de viver d'empreses especialitzat en la creació i consolidació d'empreses innovadores. En aquests moments hi ha 150 empreses instal·lades, de les quals el 65% són del país i el 35% estrangeres, amb un total de 2.910 persones.
- Centre Tecnològic Ascamm: Centre de Tecnologia Industrial referent a Europa des de fa vint-i-cinc anys amb l'objectiu de generar valor en l'entorn per la via de l’R+D aplicada, la innovació i els serveis intensius en coneixement orientats a la millora de la competitivitat i l’eficiència empresarials, en sectors tan diversos com el transport, la salut, la construcció, els equips industrials i l’energia, els electrodomèstics i l’electrònica de consum, el packaging, i la transformació de plàstics i de metall.
- Parc de l'Alba: Acull el sincrotró Alba, un dels equipaments de recerca més avançats del món, i està creant al seu voltant una plataforma científica, tecnològica i empresarial d'escala europea, amb capacitat per concentrar 40.000 llocs de treball, d'alt valor afegit, vinculats als sectors més dinàmics de l'economia mundial i que reuneix un equipament científic de referència europea, el sincrotró Alba, un campus universitari i un excepcional concentració d'infraestructures de coneixement i de parcs industrials i empresarials.
Sant Cugat del Vallès
Sabadell
- Esade Creapolis

Parc de Creativitat compost per una zona empresarial i una zona acadèmica (escola de negocis ESADE), amb més de 60 empreses.
- Parc de Salut
Desenvolupament d'activitats relacionades amb les noves tecnologies i tècniques aplicades a la sanitat, que revertirà directament en una atenció de major qualitat i ha de ser un pol d'atracció per a les tecnologies desenvolupades per altres sectors d'activitat, a fi que puguin ser integrades per afegir valor a les aplicacions mèdiques. Actualment ubicat a les instal·lacions del Parc Taulí. Acull, entre altres:
l'Observatori de Salut Mental Comunitària de Catalunya (OSAMCAT)
Fundació Parc Taulí - Institut Universitari UAB
La Roca del Vallès
- Campus Universitas Telefónica
Parc que acull la universitat corporativa de Telefònica.
Terrassa
Associació Àmbit B30
info@b30i.cat
Segueix-nos a