b30
tornar a l'inici
Què és l´Àmbit B30?
Els antecedents
L'entorn
Competitivitat
Els actius
Els indicadors
Una visió compartida
La cronologia
Els municipis
L´Associació Àmbit B30
Constitució Associació
Grup Treball Territori
Notes de premsa
Articles
Publicacions
Enllaços
Pla Doctorats Industrials
Comparteix-ho!

L'associació Àmbit B30 vol promoure la participació de les empreses del territori en els programes de doctorats industrials.
Es tracta d'una estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya, [+] en col·laboració amb les universitats públiques i privades, que té per objectius contribuir a la competitivitat i internacionalització del teixit industrial català, retenir talent i situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d'R+D+I en una empresa i en la que l'Associació Àmbit B30 vol donar suport col·laborant en la promoció dels doctorats industrials en nanociència i nanotecnologia.
Doctorats Industrials en nanociència i nanotecnologia
"S'ofereix l'oportunitat de realitzar projectes de recerca estratègics d'una empresa en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on el doctorand/a desenvoluparà la seva formació investigadora i serà objecte d'una tesi doctoral."
Una oportunitat d’apropar-se al món de la nanotecnologia.

Aquest Pla de Doctorats Industrials compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, el recolzament dels centres del Barcelona Nanotechnology Cluster Bellaterra, la major concentració d'infraestructures i investigadors de l'àmbit de la nanociència i la nanotecnologia a Espanya, així com amb la intervenció especial del Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, l' Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l'Associació Àmbit B30, per tal d'informar dels avantatges i sortides d'aquest pla, a alumnes i empreses, coordinant projectes amb la participació de grups d'investigació.
La Nanotecnologia abasta molts camps, com poden ser el de física, química, biologia o enginyeria, donant solucions innovadores a molts problemes de la societat, com les tecnologies de la comunicació, la producció i l’emmagatzematge d’energia, nous materials, la producció industrial a escala nanomètrica, medi ambient, seguretat... Tots àmbits d’interès social, que necessiten de professionals degudament capacitats per a aquest sector nou i en expansió.
El fet que la Nanotecnologia permet solucionar molts problemes de la societat i la indústria i afavoreix al benestar social, fa que sigui recolzada a nivell mundial amb una gran cobertura de premsa i finançament per part de la Unió Europea i altres estats i organismes, que tenen molt clar la importància de la Nanotecnologia en el context de desenvolupament actual.

El projecte d'investigació es desenvoluparà sota el marc estratègic d'una empresa, i al mateix temps dins d'un grup d'investigació d'una universitat, centre d'investigació o fundació hospitalària. Totes les tesis dins del Pla de Doctorat Industrial, rebran la menció de doctorat industrial. A més, els responsables del projecte en l'empresa i els directors o directores de tesis participants, també rebran un reconeixement per la seva participació en el pla.
Doctorats industrials
- Avantatges del Pla per als estudiants [+]

- Avantatges del Pla per a les empreses [+]

- Descarregar la versió del programa en català [+]
Imatge: http://doctoratsindustrials.gencat.cat/ca
Per a més informació sobre els Doctorats Industrials relacionats amb nanociència i nanotecnologia:


· Contactar amb Jordi Reverter, Manager del Departament de Transferència Tecnològica de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2): jordi.reverter@icn.cat / 93.737.26.13.

· Visitar el web del Barcelona Nanotechnology Cluster Bellaterra [+]

· Generalitat de Catalunya [+]

Associació Àmbit B30
info@b30i.cat
Segueix-nos a