b30
tornar a l'inici
Què és l´Àmbit B30?
Els antecedents
L'entorn
Competitivitat
Els actius
Els indicadors
Una visió compartida
La cronologia
Els municipis
L´Associació Àmbit B30
Constitució Associació
Grup Treball Territori
Notes de premsa
Articles
Publicacions
Enllaços
Els antecedents: el treball en comú
Comparteix-ho!

Els clústers urbans
Clúster Packaging d'Alimentació de Catalunya: ajuntaments Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà, Sta. Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Sabadell.
Característiques: 550 empreses que ocupen a 11.000 persones i amb una facturació de més de 4.600 milions d'euros. És el segon clúster més important, d'aquestes característiques, a escala europea juntament amb el de la regió de l'Öresund (Dinamarca i Suècia).

Clúster indústria alimentària. Vallès Oriental: Granollers Mercat i Consell Comarcal. Característiques: 3.000 milions d'euros i més de 120 empreses implicades, destaquen els segments de foodservice i de producte ecològic, presència d'empreses referents en la indústria.


Clúster del moble del Vallès Oriental:
Característiques: compta amb un total de 107 empreses, 1.554 treballadors i una facturació de 203 milions d'euros al 2005. Concentració a la Garriga, Canovelles i Granollers.

Agrupació d'Empreses Innovadores de Farmàcia i Cosmètica de Catalunya. Sant Cugat i Cerdanyola: Impulsada per Sant Cugat Empresarial i Cerdanyola Empresarial.
Característiques: aglutina una vintena d'empreses principalment de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí, entre altres municipis i gairebé una desena d'entitats, tant de caràcter públic com privat, municipals i supramunicipals.

Clúster salut de la Conca de Ripoll i Terrassa. Vallès Occidental: ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Sabadell i Terrassa.
Característiques: concentra un total de 166 empreses un 26.5% de les quals tenen producte propi. La facturació total està al voltant dels 2.145 euros i un 49.3% correspon a les empreses amb producte propi.

BioRegió de Catalunya: clúster (d'àmbit de tot el territori català) de biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques impulsat per la Generalitat de Catalunya, que integra empreses, entitats de recerca, administracions i estructures d'interrelació i de suport a la transferència de coneixement i a la innovació. Biocat és l'organització responsable de coordinar-lo, dinamitzar-lo i promoure'l.

Agrupació d'Empreses Innovadores del Vallès Occidental Tèxtil.cat. Clúster Tèxtil Sabadell, Terrassa.

Southern European Clusters in Photonics and Optics (SECPhO). Clúster de l'Òptica i fotònica, Terrassa.

Clúster Audiovisual impulsat pel Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), Terrassa.

Al marge dels considerats específicament com a clústers, des de la Generalitat de Catalunya es va iniciar una campanya internacional (Catalonia Catalist) per atraure inversions d'alt valor afegit a Catalunya. I va catalogar 11 hubs d'innovació o pols d'innovació, entre els quals hi ha: el Pol del Sincrotró i de les Tecnologies Avançades (Cerdanyola i Sant Cugat) i el Pol de l'Òptica i la Salut (Terrassa i Sabadell).
(Més informació a: http://www.acc10.cat/en/invest-catalonia/Competitivehubs/).


Associació Àmbit B30
info@b30i.cat
Segueix-nos a