b30
tornar a l'inici
Què és l´Àmbit B30?
Els antecedents
L'entorn
Competitivitat
Els actius
Els indicadors
Una visió compartida
La cronologia
Els municipis
L´Associació Àmbit B30
Constitució Associació
Grup Treball Territori
Notes de premsa
Articles
Publicacions
Enllaços
L'entorn: Catalunya com a motor econòmic del sud d'Europa
Comparteix-ho!

L'àmbit B30 està situat al centre d'una de les megaregions europees amb més activitat (Barcelona-Lió).
El Port de Barcelona i els aeroports del Prat i de Sabadell esdevenen infraestructures logístiques que per la seva proximitat afavoreixen la competitivitat de la zona.
Catalunya es troba en un emplaçament òptim, al centre de la zona més potent econòmicament del sud d'Europa: una situació geogràfica estratègica, ideal per entrar en els mercats d'Europa, l'Amèrica Llatina, el nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà, amb un teixit productiu diversificat, connexions de primer nivell en les principals xarxes viàries, aeroportuàries, portuàries, ferroviàries i de transport públic, amb una concentració de centres de recerca i de transferència tecnològica, universitats, infraestructures científiques.
Tot plegat, sumat a l'excel·lent qualitat de vida, converteixen Catalunya en la zona més competitiva del sud d'Europa.

La centralitat en el territori situa l'eix de la B30 con un espai de cruïlla de comunicacions viàries i ferroviàries. De Nord a Sud, en el Corredor del Mediterrani i d'Est a Oest, en els accessos de Barcelona amb l'interior del país.


Catalunya és el motor econòmic d'Espanya. Tot i comptar amb el 16% del total d'habitants de l'Estat, encapçala l'activitat econòmica (20% del PIB), industrial (25,5%) i comercial (17,5%) de l'estat. Les exportacions catalanes representen prop del 30% del total del país.
Més de 3.300 empreses estrangeres han escollit Catalunya com a ubicació per implantar-se a Europa, tot establint-hi des de les seves seus d'àmbit supraregional, fins a centres d'R+D, plataformes logístiques, oficines comercials o plantes productives.
Sense oblidar que Barcelona, capital de Catalunya, està considerada la ciutat amb més bona qualitat de vida d'Europa per als treballadors i que se situa en el quart lloc del rànquing de les millors 33 ciutats europees on ubicar un negoci.
Així, i malgrat la crisi que actualment ens afecta, Catalunya disposa d'un teixit d'excel·lents empreses innovadores en una colla de sectors industrials amb què construir un futur esperançador per a la nostra economia. Ara més que mai, la sortida de la crisi passa sobretot per la recuperació de la indústria, estratègia prioritària no només en el cas de l'economia catalana, sinó també de l'espanyola.

Àmbit B30, pol industrial de Catalunya

Actualment la principal aglomeració industrial de Catalunya -i d'Espanya- es troba en els municipis que ocupen el tram de l'AP7/B-30. Així, i com a conseqüència de la construcció en el seu moment de grans infraestructures viàries com l'AP7, la B-30 o la C-58 i la dotació de sòl industrial ben comunicat, a tota aquesta zona hi ha hagut una important transformació productiva, amb la implantació de nous establiments i noves activitats que han modificat la composició sectorial de la indústria i el tipus d'empresa.
Àmbit B30
Associació Àmbit B30
info@b30i.cat
Segueix-nos a